Projektový den v Hostětíně

14.10.2020 15:47

Dne 6. října navštívili žáci ekologický institut Veronica v Hostětíně. Pro žáky 1., 2. a 3. ročníku byl připravený program na téma: Piju mošty, což Ty? Žáci se dozvěděli o významu ovoce, pěstování stromů, o životě v ovocném sadu. Připomněli si, jak je to s růstem stromů od semínka přes roubování až po výrobu moštu. Ochutnali různé druhy jablek a seznámili se s „pomocníky“ v zahradě (zvířaty, která do zahrad neodmyslitelně patří). Největším zážitkem pro žáky bylo, že si všechno směli sami vyzkoušet. Posbírali si jablka, omyli je, postrouhali, vylisovali a na závěr všichni ochutnali mošt z čerstvých bio jablíček.

Žáci 4. a 5. ročníku se účastnili programu Živá a mrtvá voda. Celý program byl zaměřen na praktické badatelsky orientované učení a zážitkové učení. Děti objevovaly, kde všude můžeme v přírodě nalézt vodu. Největším zážitkem ovšem bylo objevování tajemství vod potůčku protékajícího zahradou, lovit síťkou malé vodní živočichy a studovat je. Většina z nich také poprvé viděla, jak se čistí voda v kořenové čistírně.

Během projektového dne se žáci dozvěděli nové informace, které si ihned mohli sami prakticky vyzkoušet, získali spoustu nových vědomostí i zkušeností.