Poznáváme Zlínský kraj

01.07.2016 21:23

Letošní první letní den v úterý 21. 6. se vydali žáci naší školy spolu se svými vyučujícími za poznáváním Zlínského kraje. Rozjeli jsme se do města Kroměříž. Cílem byla prohlídka Květné zahrady a Arcibiskupského zámku Kroměříž, který je zařazený mezi památky UNESCO.

V Květné zahradě byli žáci rozděleni do tří skupin a každé skupiny se ujala průvodkyně. Během výukového programu prostřednictvím úkolů a her seznamovala žáky s různými částmi a zákoutími zahrady. Z vyhlídky jsme pozorovali původně naplánovanou souměrnost a barvitost zahrady a program byl ukončen v „Bludišti“.

Po dvanácté hodině jsme měli naplánovanou prohlídku zámku. Všichni jsme prošli několika zámeckými komnatami, dozvěděli jsme se spoustu zajímavých historických událostí a v poslední, největší komnatě si žáci dokonce zazpívali, aby zjistili, že tady je to pravé místo pro pořádání různých hudebních koncertů.

Pak jsme se ještě zastavili Podzámecké zahradě u pavilonu opic. Žáci měli na nákup dárků a suvenýrů a na malé občerstvení. Poté jsme se obohaceni o mnoho nových zážitků vydali zpět do Lidečka. Výlet za poznáním se nám skvěle vydařil. (Foto)